Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo danas je organizovao prijem za Mirjanu Samac, učenicu Srednjoškolskog centra Kostajnica koja je osvojila treće mjesto na literarnom konkursu „Šta za mene znači kultura“ i uručio joj nagradu u iznosu od 200 KM.

 

Načelnik je rekao Radiju Kostajnica da opština prepoznaje trud i rad mladih ljudi i djece u Kostajnici, kako na planu obrazovanja, tako i u sportu i kulturi.

„Ja sam juče bio toliko ponosan na svečanom prijemu kod generalnog konzula Srbije u Banja Luci, kada je Mirjani uručena nagrada. Danas sam se, uz skromni poklon, zahvalio ovoj djevojci koja na lijep način promoviše svoju opštinu i čestitao joj na uspjehu, te poželio sreću u daljem obrazovanju i pisanju“, rekao je Bundalo.

Mirjana je zahvalila načelniku i naglasila da je poklon opštine dodatni poticaj da piše i razvija se kao pisac.

Literarni konkurs „Šta za mene znači kultura“ za srednjoškolce u Srpskoj raspisao je Generalni konzulat Republike Srbije povodom Dana državnosti Srbije.

Prvu nagradu konkursa, odnosno 1.000 KM osvojila je Romana Roganović iz Trebinja, drugo mjesto i 600 KM osvojio je Savo Milanović iz Banja Luke, dok je treću nagradu u iznosu od 400 KM dobila Mirjana Samac iz Kostajnice.