Kostajnički „Partizan“ nastavlja da živi i radi, uprkos poteškoćama, a mlade nade njegov su najveći potencijal.

Informaciju o gašenju Fudbalskog kluba „Partizan“ iz Kostajnice danas je demantovao predsjednik upravnog odbora kluba Zoran Avramović.

On je u izjavi Radiju Kostajnica pojasnio da seniorska ekipa crno-bijelih, zbog nedostatka igrača, neće nastaviti igrati u dosadašnjem rangu takmičenja (3. liga – grupa Zapad), ali da to ne znači i gašenje lokalnog fudbalskog kluba.

„Seniorska ekipa Partizana ove godine u regionalnoj ligi nije odigrala dvije utakmice zbog nedostatka igrača. Propisima je utvrđeno da 11 igrača mora biti na terenu da bi utakmica mogla početi. U dvije utakmice FK „Partizan“ nije mogao da skupi dovoljan broj igrača za početak utakmice i automatizmom je utvrđeno da se „Partizan“ ne može nastaviti takmičiti u regionalnoj ligi i pokrenut je postupak protiv istog. Očekujemo rješenje nakon provođenja postupka da li ćemo i u koju ligu biti izbačeni i gdje ćemo nastaviti takmičenje“, naveo je Avramović.

On je naglasio da prebacivanje u niži rang takmičenja ili neigranje seniorske ekipe ne znači gašenje kostajničkog fudbalskog kluba.

„Zato smo i odlučili da se putem Radija Kostajnica obratimo građanima i obavijestimo ih da "Partizan" nastavlja svoj rad sa djecom koja se takmiče u tri kategorije, a iduće godine u takmičenje ćemo uključiti i četvrtu kategoriju. Pokušaćemo oformiti i seniorski tim, konsolidovati redove u ovom timu i nastaviti takmičenje“, kaže Avramović.

Prema njegovim riječima, problem u seniorskoj konkurenciji je manjak domaćih igrača.

„Trenutni rang takmičenja zahtijeva i dovođenje igrača sa strane, što nam nije cilj i za to nemamo dovoljno finansijskih sredstava. Kostajnica ima nekih četiri do pet aktivnih igrača koji igraju za seniorski tim, a to nije dovoljno za nastavak takmičenja. Mi smo na sve načine pokušavali i trudili se, ali moraćemo iz mlađih kategorija povlačiti igrače i, kad se stvore uslovi za to, napadati neke više rangove takmičenja“, kazao je Avramović.

On je dodao da u "Partizanu" trenira oko 60 djece sa kojima radi ozbiljan trener Nedo Zdjelar, koji je bio zapažen igrač u Republici Srpskoj.

„Nadamo se da će iz ovih kategorija izaći dovoljan broj igrača koji će preći u seniorski tim. Imamo 2004. i 2005. godište, 2006. i 2007. i treća kategorija je 2009. i 2010. godište, a od iduće godine planiramo formiranje kategorije 2011. i 2012. godište i to će biti četiri kategorije "Partizana" u takmičenju na prijedorskoj regiji“, naveo je Avramović.

On je pohvalio mlade naraštaje i rekao da djeca ostvaruju zapažene rezultate i uvijek su u vrhu tabele, treniraju i rade, a uprava kluba se nada da će izrasti u kvalitetne igrače.

„Vjerovatno ćemo uključiti još jednog trenera da radi sa starijom djecom koja su na pragu seniorskog tima koji bi mogli sa 16 godina da nastupaju, da stvaramo jednu zdravu sredinu iz koje ćemo imati sve domaće igrače u seniorskoj kategoriji“, rekao je on.

Avramović je rekao da je FK "Partizan" finansijski trenutno stabilan i da je, uz pomoć načelnika i opštine, prošle godine izmiren dug za struju u iznosu od 30.000 KM, što je bila velika cifra za klub.

„Tu nam je opština izašla u susret i platila glavnicu koja je iznosila 15.000 KM, a kamatu smo rješili uz pomoć ljudi koji su nam izašli u susret. Uglavnom, Partizan nije dužan nikome ništa, Partizan finansijski dobro stoji i svoje tekuće obaveze rješava na vrijeme i nema nikakvih finansijskih problema“, zaključio je Avramović.

Reakciju uprave kluba izazvale su dezinformacije o gašenju „Partizana“ koje su se u javnosti pojavile tokom vikenda.

Fudbalski klub „Partizan“ Kostajnica osnovan je 1953. godine i nastavlja da živi i radi, a protivničke golove za sada će puniti mladi naraštaji koji će uskoro stasati za kopačke i crno-bijele dresove većeg broja, a ono što im je potrebno u ovom trenutku je podrška i navijačke trube Kostajnice.