Predrag Lukić, učenik četvrtog razreda Srednjoškolskog centra Kostajnica, dobio je stipendiju „Fondacije Privrednik Republike Srpske“ za nadarene i talentovane učenike, rekla je Radiju Kostajnica direktor škole Jelena Jaćimović-Janjetović.

„Srednjoškolski centar i ja, kao individualac, smo ponosni jer je jedan od naših učenika dobitnik stipendije za talentovane učenike i što se na taj način promoviše naša škola i opština i što se konačno cijene trud, rad i zalaganje“, rekla je Jaćimović-Janjetović.

Ona je dodala da se Predrag školuje za mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje, a njegova prosječna ocjena je 5,0.

Predrag kaže da je od Fondacije „Privrednik“ već dobio lap top povodom promocije javnog konkursa za prijem prve generacije pitomaca i štićenika ovog udruženja za školsku 2019/2020. godinu, a da je sada postao i sipendista ove fondacije, čiji je cilj pružanje pomoći tokom školovanja darovitoj djeci.

„Stipendiranje obuhvata ovu školsku godinu i, osim moralne satisfakcije, predstavljaće mi i značajnu finansijsku pomoć u školovanju“, rekao je Predrag i dodao da planira da se bavi grafičkim dizajnom.

Ovaj talentovani učenik član je lokalnog Dramskog studija „Maske“, sedam godina trenira u Karate klubu „Mladost“ iz Kostajnice i učestvuje u realizaciji projekata u okviru Mreže savjeta učenika i Asocijacije srednjoškolaca.

Predrag je i član opštinskog odbora Fondacije „Mozaik“ i Omladinske banke u Kostajnici u okviru koje je ove godine realizovano šest projekata koji podržavaju društveni angažman mladih osoba.