Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo proglasio je vanredno stanje, a već ujutro biće imenovana komisija za procjenu štete.

 

Bundalo je rekao Radiju Kostajnica da je jako nevrijeme koje je u večernjim časovima pogodilo opštinu Kostajnica pričinilo značajnu materijalnu štetu, izlile su rječice Tavija i Bubnjarica, kao i manji potoci koji su gradske ulice pretvorili u rijeke.

 „Oko 9.00 časova je počela da pada kiša i u roku od sat vremena kompletan grad je 'plivao', više nego 2014. godine. U obilasku terena smo konstatovali da su odnesena tri mosta na rječici Taviji i da se pojavilo klizište u selu Petrinja koje ugrožava jedan stambeni objekat. Porodica iz ovog objekta je iseljena, a ujutro će se tražiti rješenje za ovaj problem“, rekao je Bundalo.

Načelnik je dodao da je kontaktirao sa direktorom Civilne zaštite Republike Srpske Milom Međedom i dogovorio da Kostajnici budu proslijeđene pumpe i sušilice jer je voda ušla u značajan broj objekata.

Prema njegovim riječima, u ovom trenutku je veoma teško procijeniti koliko je objekata poplavljeno jer je pod vodom bio cijeli grad.

U Kostajnici se situacija trenutno stabilizuje, kiša ne pada i voda se polako povlači, a više informacija biće poznato u jutarnjim časovima.