Dramski studio M.A.S.K.E.  odigraće u petak premijeru predstave ''Palata smijeha'', najavljeno je iz Narodne biblioteke ''Nevenka Stanisavljević'' Kostajnica.

 

Dječija predstava „Palata smijeha“ nastala je po tekstu i u režiji Ognjena Bogdanovića, u okviru projekta Narodne biblioteke „Nevenka Stanisavljević“ podržanog od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Direktor biblioteke Svetlana Đurđević rekla je Radiju Kostajnica da je ''Palata smijeha'' predstava za djecu i mlade, komedija sa elementima mađioničarskih vještina.

''Autorski tekst za ovu predstavu nastao je na osnovu rada sa našim dramskim studijem, a rezultat je njihovog viđenja timskog rada, improvizacije i potrebe da se ispriča priča o prijateljstvu.  Ovo je predstava koja vodi djecu predjelima mašte kroz zabavno ispripovjedano putovanje kroz jedinstveni pejzaž pun opasnosti, ljepote i naravno smijeha. Glumci našeg dramskog studija provešće nas kroz svijet magije i čudesnih bića'', rekla je  Đurđevićeva, koja je i vođa ovog projekta.

 

U predstavi igraju: Ines Kahvić, Maja Nikolić, Milena Milašin, Ana Đenadija, Radislav Kosijer, Predrag Lukić, Vera Nikolić i Sara Vukojević, a majstor tona je Danilo Vušović.

Predstava će premijerno biti izvedena u petak, 22. decembra s početkom u 18 časova. Cijena ulaznice je dvije konvertibilne marke.