Miljana Vujasin, mlađa seniorka Karate kluba „Mladost“, osvojila je srebrnu medalju u katama na Prvenstvu BiH za kadete, juniore i mlađe seniore koje je juče održano u Banja Luci, dok je Ljupka Adamović poražena u borbi za treće mjesto, rekao je Radiju Kostajnica trener kluba Zoran Vukić.

Boje kostajničkog karate kluba branili su, osim Miljane, kadeti Nikola Kljajić i Filip Šteković i juniorka Ljupka Adamović u borbama, te mlađa seniorka Katarina Milošević u katama.

„Na državno prvenstvo dolaze samo najbolji i Miljanina medalja, kojom je ostvarila plasman na Balkansko prvenstvo, je veliki uspjeh našeg kluba i ove djevojčice. Ljupka je ušla u drugi krug i izgubila u borbi za bronzanu medalju, a dobre borbe je odradio i Filip“, kaže Vukić.

On je pohvalio i Katarinu i Nikolu jer su već samim plasmanom na državno prvenstvo ostvarili značajan rezultat.

„Sva ova djeca su svojim trudom i borbenošću ove godine u svojim kategorijama osvojili medalje na nivou Republike Srpske što je bio uslov da se plasiraju na Prvenstvo BiH i, iako nismo bili optimistični, u klubu sada, pored republičkih, imamo i srebrnu državnu medalju. Čestitam svima na postignutim rezultatima“, dodao je Vukić.

Na Prvenstvu BiH učestvovala su 82 karate kluba sa 460 najboljih takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine.