Karatisti Karate kluba „Mladost“ iz Kostajnice plasirali su se na Prvenstvo BiH osvojivši medalje na Prvenstvu Republike Srpske za kadete, juniore i mlađe seniore koje je danas održano u Doboju.

Trener kluba Zoran Vukić rekao je Radiju Kostajnica da je zadovoljan uspjehom i ponosan na svoje takmičare koji se kući vraćaju sa šest medalja.

„Vrijedno smo radili cijelo ljeto i naš trud se isplatio. Otišli smo na republičko prvenstvo sa pet takmičara i nakon nadmetanja sa jakom konkurencijom vraćamo se sa šest medalja i plasmanom na državno prvenstvo“, rekao je Vukić.

Prema njegovim riječima, Katarina Milošević /18/ osvojila je zlatnu medalju u katama pojedinačno, dok je Miljana Vujasin /17/ u istoj disciplini osvojila bronzu.

Ljupka Adamović /16/ izborila je dvije srebrne medalje - u borbama pojedinačno i ekipno, a medaljama istog sjaja okitili su se Nikola Kljajić /14/ i Filip Šteković /15/ u borbama ekipno.

Vukić je kazao da slijede naporni treninzi i dodatne pripreme za Prvenstvo BiH koje će biti održano u oktobru ove godine, dodajući da vjeruje u svoje učenike.

Karate klub Mladost broji 40 članova uzrasta od pet do 22 godine.