Članovi Karate kluba „Mladost“ iz Kostajnice Miljana Vujasin /17/ i Ljupka Adamović /16/ vratile su se sinoć kući iz karate kampa u Trebinju.

Trener kluba Zoran Vukić koji je bio u pratnji djevojčica rekao je Radiju Kostajnica da je kamp trajao sedam dana tokom kojih su mladi sportisti imali dva treninga dnevno.

„Treninzi su billi kombinacija kondicionog i tehničkog uvježbavanja. Kampom su obuhvaćena i teorijska predavanja o sportu i zdravlju, a prvi evropski sudija iz Republike Srpske Srđan Šakić upoznao je djecu sa izmjenama pravila u ovom sportu koja će biti na snazi od sljedeće godine“, rekao je Vukić.

 

On je dodao da je ovaj kamp ujedno bio i priprema za republičko prvenstvo koje će biti održano sredinom septembra u Doboju i državno prvenstvo u oktobru ove godine.

 „Ljupka, koja se takmiči u borbama, u kampu je uvježbavala ovu disciplinu, dok je Miljana usvaršavala svoju disciplinu, odnosno kate. Mi ćemo i kod kuće nastaviti sa treninzima kako bismo što spremniji dočekali republičko i državno prvenstvo. Nadamo se dobrim rezultatima i kvalifikaciji u reprezentaciju BiH“, kaže Vukić.

 

Ove djevojčice već su osvajale medalje na republičkom prvenstvu. Miljana je vlasnik crnog pojasa - drugi dan, dok Ljupka ima crni pojas - prvi dan.

Karate kamp u Trebinju koji je podržalo Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS okupio je više od 40 mladih karatista iz cijele Srpske.