Karatisti Karate kluba 'Mladost' iz Kostajnice Maša Vidmar i Konstantin Reljić prvaci su Bosne i Hrecegovine u karateu.

Trener kluba Zoran Vukić rekao je Radiju Kostajnica da su Maša i Konstantin osvojili prvo mjesto, dok se Mirko Kljajić okitio bronzom na državnom prvenstvu BiH u kategoriji do 13 godina.

„Maša je zlatna u borbama u konkurenciji mlađih kadetkinja do 44 kg, a Konstantin je prvi u borbama u konkurenciji mlađih pionira do 35 kg. Treće mjesto osvojio je Mirko u konkurenciji mlađih kadeta do 50 kg“, rekao je Vukić.

On je dodao da su se uspješni mladi karatisti za državno prvenstvo pripremali tri mjeseca kroz treninge i pet pripremnih, te dva kvalifikaciona turnira: Regionalno prvenstvo 'Krajina' i Prvenstvo Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, pobjedama na državnom prvenstvu, karatisti su se plasirali na Balkansko prvenstvo koje se slijedećeg vikenda održava u Beogradu.

„Ovo je veliki uspjeh, a klub ima malo sredstava. Međutim nadam se da ćemo uz pomoć dobrih ljudi ipak otići na Balkansko prvenstvo, jer ovi karatisti to zaslužuju“, kaže Vukić.

Prvenstvo BiH, koje je okupilo 110 klubova održano je u Jajcu. Kostajnički karate klub predstavljalo je troje takmičara.

Karate klub 'Mladost' broji 35 članova, od kojih najmlađi ima šest, a najstariji član 22 godine.