Proslava krsne slave opštine Kostajnica - Silaska Svetog Duha na apostole počela je danas košarkaškim turnirom za kadetkinje,  koji je okupio košarkašice Kozare iz Gradiške, Broda iz Slavonskog Broda i domacina Kostajnice.

 

S obzirom na uslove u kojima su odigrane utakmice u OŠ Petar Mecava (ekstremna velika vrucina i sparina) sve djevojčice koje igrale mogu se smatrati velikim pobjednicima. Ipak, najuspješnije su bile kostajničke košarkašice. U obje utakmice su bile dominantne i u potpunosti iskoristile svoje iskustvo i bolju fizičku pripremljenost od igračica Kozare i Broda i zasluženo su osvjojile titulu pobjednika  turnira Duhovi 2017.

Kostajničanke su u prvoj utakmice bile bolje od Kozare 38:22, a u utakmici za prvo mjesto su nadigrale Brod 38:12. Drugo mjesto je ubjedljivom pobjedom nad Kozarom 59:12 osvojio Brod.

U revijalnoj utakmici pionirki (2005. i mlađe) brođanke su nadigrale kostajničanke rezultatom 46:19. 

Predjednik KK Kostajnica Momčilo Nožinic rekao je Radiju Kostajnica da su svi ciljevi ovog turnira ispunjeni. 

''Uspješno smo organizovali turnir i na pravi način ugostili naše sportske prijatelje iz Gradiške i Broda, promovisali košarku u njenom najljepšem svijetlu i ono na što sam posebno ponosan animirali i uključili roditelje naših košarkašica u organizaciju ovog događaja. Zahvalan sam im što su prepoznali trud svih ljudi iz kluba, i svoje djece, te što su i oni dali ogroman doprinos da dostojno dočekamo i ugostimo naše sportske prijatelje. Vjerujem da smo kroz ovakav način rada uspostavili neke potpuno nove odnose između kluba i roditelja'' - rekao je Nožinic.

On je istakao da je u Kostajnici danas sa svojom ekipom (Brod) bila i jedna velika košarkaška legenda.

''Kornelija Kvesic je osvajačica srebrene olimpijske medalje sa reprezentacijom Jugoslavije u Seulu 1988. godine. Ne dolaze ovakve sportske legende u grad svaki dan i mi iz kluba smo počastvovani što vec nekoliko godina održavamo sjajne odnose i često se srecemo s njom i njenom ekipom'' - naveo je Nožinic.

Pehare i diplome učesnicima turnira u ime generalnog pokrovitelja opštine Kostajnica dodijelio je šef kabineta načelnika opštine Vladimir Copic.

Druženje igračica, trenera, roditelja i sportskih radnika Kostajnice, Gradiske i Broda održano je u novootvorenom Rock cafeu u Kostajnici. 

(više fotografija na fb profilu Košarkaškog kluba Kostajnica)