Kadetkinje Košarkaškog kluba „Kostajnica“ završile su sezonu na 4. mjestu PKO Banja Luka, osvojivši ukupno 22 boda, nakon osam dobijenih utakmica i šest poraza.

Predsjednik kluba Nikolina Stanković Drljača i trener Miloš Dupalo zadovoljni su postignutim rezultatom.

„Bolji rezultat od naših košarkašica su postigli banjalučki klubovi i treba imati u vidu da oni imaju na raspolaganju veći broj djece i bolje uslove. sa druge strane mi smo ostvarili bolji rezultat od nekih klubova koji dolaze iz većih sredina i izuzetno sam zadovoljna pozicijom na tabeli na kraju sezone“, rekla je Radiju Kostajnica Stanković Drljača.

Navodeći da kostajničke košarkašice na tabeli imaju samo pet bodova manje od vodećeg „Mladog Krajišnika“, dodaje da u sportu uvijek može bolje.

„Da nismo imali izolacija, vjerovatno bi bio bolji rezultat. Čim nedostaju dva igrača na utakmici, mi tu utakmicu gubimo, jer nemamo dovoljno igrača za zamjenu. Osim toga kasno smo i ušli u salu. 15. septembra smo ušli u dvoranu, a već 2. oktobra smo imali prvu utakmicu“, napomenula je Stanković Drljača.

Ona je navela da ŽKK „Kostajnica“ broji 35 članova uzrasta od 7 do 17 godina, u kategorijama predpioniri, pioniri i kadeti.

„Ove godine planiramo da osnujemo i seniorski tim, ukoliko uspijemo da to ispratimo finansijski. Imamo vremena do jeseni da složimo finasijsku konstrukciju“, navela je Stanković Drljača.

Prema njenim riječima, već formirane ekipe tokom ljeta očekuju treninzi i, kao i svake godine, odlazak u košarkaški kamp na Frušku Goru.

Ona je istakla da se klub suočava sa mnogobrojnim problemima, među kojima je nemogućnost dobijanja termina za treninge, te grijanje u sali.

„Svaki put kad igramo utakmicu kod nas, smrzavamo se i mi i protivnici i sudije i delegati i ovaj problem do sada nismo mogli riješiti. Što se tiče termina, imamo ih pet, a kako imamo tri kategorije, trebalo bi da ih imamo barem devet da bi sve tri kategorije imale po tri treninga sedmično. Međutim, imamo razumijevanja jer i drugi klubovi imaju svoje termine, pa se organizujemo u svojih pet“, kaže Drljača.

Ona je dodala da je zadovoljna saradnjom sa opštinskom upravom i podrškom lokalne zajednice.

„Dobili smo finansijsku podršku, ne onoliko koliko smo tražili, ali smo uz ovu pomoć uspjeli završiti sezonu“, zaključila je Stanković Drljača.

Ženski košarkaški klub "Kostajnica" osnovan je 2009. godine, a o njegovoj kvaliteti govori i činjenica da košarkašice koje su ponikle u ovom klubu sada uspješno igraju za beogradski "Partizan" i banjalučke klubove „Mladi Krajišnik“ i „Orlovi“, kao i reprezentaciju BiH.