Takmičar Karate kluba „Mladost“ iz Kostajnice Isidora Janković okitila se juče srebrnom medaljom u borbama pojedinačno, dok je Ljupka Adamović, takođe u borbama pojedinačno, osvojila bronzu na Republičkom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Banja Luci.

 

„Ove djevojke osvojile su i srebrnu medalju u borbama, u ekipnom takmičenju za mlađe seniorke u kategoriji do 61 kg“, rekao je Radiju Kostajnica trener kluba Zoran Vukić.

On je dodao da je Filip Šteković u juniorskoj konkurenciji do 68 kg u borbama pojedinačno osvojio srebro, dok su Marija Kukrika i Mirko Kljajić u svojim kategorijama osvojili plasman od 5. do 8. mjesta.

Vukić je pohvalio svoje takmičare, ističući da su postojale realne šanse za zlatne medalje.

„Primjetan je napredak, žao mi je, jer smo imali šansu za zlato, ali nije to ništa strašno. Zadovoljan sam jer je primjetan pomak kod svih naših takmičara, koji su na takmičenje došli sa željom i voljom da se kući vrate sa medaljama“, rekao je Vukić.

On kaže da slijede treninzi i pripreme za državno prvenstvo.

Karate klub „Mladost“ vrši upis novih članova, a treninzi se održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17:30 do 18:30 časova.