U skladu sa Zakonom o praznicima RS  neradni dani povodom prvomajskih praznika su ponedjeljak 1. i utorak 2. maj, saopšteno je iz opštinske službe za odnose sa javnošću.

 

Služba za odnose sa javnošću napominje da u dane republičkih praznika 1. i 2. maja ne rade republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, preduzeća,  ustanove i druge organizacije i lica koja obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

 

Načelnik opštine Kostajnica donio je zaključak po kome su radi zadovoljenja neophodnih potreba građana u ponedjeljak 1. maja dužni da rade od 00-24 sata Dom zdravlja, Komunalno preduzeće i pekare, od 8-13 sati apoteke, te cvjećare i mesnice od 7-12 sati.

 

U utorak 2. maja dužni su da rade od 00-24 sata Dom zdravlja, Komunalno preduzeće  i pekare, apoteke od 8-20 sati , a trgovine, kiosci, cvjećare i mesnice od 7-16 sati.

 

U saopštenju se navodi da je i 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom neradni dan. Radi zadovoljenja neophodnih potreba građana dužni su da rade od 00-24 sata Dom zdravlja, Komunalno preduzeće i pekare, od 8-13 sati apoteke, te cvjećare i mesnice od 7-12 sati.

 

Privredni subjekti koji se bave proizvodnom i prerađivačkom djelatnošću zbog održavanja proizvodnog procesa 2. i 9. maja mogu raditi u skladu sa svojim potrebama i internim aktima koji regulišu pitanje radnog vremena zaposlenih.

 

Nadzor nad provođenjem ovog zaključka vršiće tržišna inspekcija i komunalna policija.