"Elektrokrajina" je pozvala kupce električne energije da na kraju ovog mjeseca sami očitaju potrošnju i dostave im podatke putem besplatne info-linije na broj 0800 50 116 ili elektronskom poštom na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..


"Za mjerna mjesta za koja kupci ne dostave podatke biće primjenjivan mehanizam izračunavanja potrošnje na osnovu utrošene električne energije iz odgovarajućeg perioda u prethodnoj godini", rekao je Srni portparol "Elektrokrajine" Predrag Klincov.

Prema njegovim riječima, konačna količina isporučene električne energije biće utvrđena nakon sticanja uslova za pristup mjernom mjestu.

"Na taj način će sva neslaganja biti korigovana u narednom periodu kako kupci ne bi bili oštećeni", pojasnio je Klincov.

On je dodao da je "Elektrokrajina", poštujući odluke i preporuke Vlade Republike Srpske i uprave "Elektroprivrede" u borbi protiv širenja virusa korona, usvojila mjere radi smanjenja neposrednih kontakata sa kupcima električne energije.

"U skladu s tim, poslovi u vezi sa potrošnjom električne energije za mart biće izvršeni u redovnom periodu od 29. marta do 3. aprila", rekao je Klincov. 

 

IZVOR: SRNA