Organizacioni odbor "Dana zime na Kozari 2018", usaglasio je program ove manifestacije, koja će na Mrakovici biti održana 3. i 4. februara, saopšteno je iz Gradske uprave Prijedor.

 


Prvog dana manifestacije u subotu, 3. februara, biće održan planinarski marš na ruti Lamovita-Lisina-Mrakovica u organizaciji Kluba ekstremnih sportova "Albatros" Prijedor, kao i ski-kup osnovaca i srednjoškolaca u šest kategorija. 

Programom manifestacije, koja je regionalnog karaktera, za nedjelju, 4. februar, predviđena su sportska takmičenja gradova i opština u šest disciplina u kombinaciji sa i bez snijega. 

Gastro takmičenje će biti podijeljeno na takmičenje turističko-ugostiteljskih škola, planinarskih društava i izviđačkih odreda u pripremanju kotlića, te posebno lovačkih udruženja sa područja Potkozarja u pripremi lovačkog kotlića. 

Iz Prijedora i okolnih gradova biće obezbijeđen besplatan prevoz na Kozaru, kao i ulazak u Nacionalni park "Kozara" po promotivnoj cijeni od jedne umjesto dvije KM, koliko je inače cijena ulaznice. 

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija i grad Prijedor, a suorganizatori Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica i Nacionalni park "Kozara". 

Pokrovitelji 12. "Dana zime na Kozari 2018" su grad Prijedor i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.