Radio Kostajnica danas je u skladu sa Uputstvom o rokovima i redosljedu izbornih aktivnosti Centralne izborne komsije BiH (CIK BiH) i pravilima i propisima Regulatorne agencije BiH (RAK BiH) upoznao političke subjekte sa Planom medijskog predstavljanja za lokalne izbore, koji će biti održani 2. oktobra.

Istovremeno je održano žrijebanje termina za neposredno političko obraćanje u toku izborne kampanje.

''Svim političkim subjektima biće obezbjeđeno fer, pravično i ravnopravno predstavljanje i praćenje predizbornih aktivnosti'' – rekla je v.d. direkor Radija Kostajnica Marija Adamović na predstavljanju plana kojem je prisustvovalo sedam predstavnika političkih subjekata.

Prema ovom Planu svim kanidatskim listama i nezavisnim kandidatima za odbornike u Skupštini opštine, kao i kandidatima za načelnika opštine biće obezbjeđen besplatan termin za neposredno obraćanje u trajanju od 15 minuta, te organizovana debata nosilaca lista i kandidata za načelnika u trajanju od 90 minuta.

Neposredno obraćanje političkih subjekata kandidovanih za Skupštinu opštine trajaće od 05. do 12. septembra, kandidata za načelnika opštine od 13. do 19. septembra, a debate će biti održane 26. i 28. septembra.

Radio Kostajnica će u toku izborne kampanje omogućiti i besplatno emitovanje saopštenja za javnost i praćenje predizbornih aktivnosti na zahtjev političkih subjekata, kao i zakup termina za nastupe u programu i emitovanje političkih spotova u precizno određenim terminima.

Svim političkim subjektima biće omogućeno plaćeno političko oglašavanje u trajanju od 30 minuta sedmično.