Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica u okviru obilaska opštinskih odbora u Republici Srpskoj prisustvovao je sinoć sjednici opštinskog odbora SDS Kostajnica.

U razgovoru sa predsjednikom i članovima opštinskog odbora Govedarica je istakao da su najbolju ocijenu o tome kako je radio opštinski odbor SDS u Kostajnici dali građani na proteklim lokalnim izborima.

''To je ono što mene kao predsjednika SDS posebno raduje. Ovdje se osjeća pobjednički mentalitet i pobjednički duh. Ovaj opštinski odbor je potvrdio da je u protekle četiri godine radio kvalitetno i dobro i da su građani Kostajnice kazali da vjeruju Srpskoj demokratskoj stranci i njihovoj politici'' - rekao je Govedarica.

Predsjednik SDS je najavio da od 1. februara stranka ulazi u fazu unutarstranačke konsolidacije.

''Krajem maja ćemo da održimo Skupštinu SDS na kojoj će stranka sa svojim novim delegatima izabrati Glavni odbor, koji će nakon toga izabrati rukovodstvo stranke čime će biti okončana ta faza konsolidacije kako bismo spremni ušli u pripreme za opšte izbore 2018. godine'' - naveo je Govedarica.

Govedarica je članove OO SDS Kostajnica upoznao sa aktuelnom političkom, bezbjednosnom i ekonomskom situacijom u Republici Srpskoj, BiH i regionu.

Sjednici OO SDS Kostajnica prisustvovao je i generalni sekretar stranke Igor Ostojić.