U Kostajnici je danas konstituisan novi saziv Skupštine opštine, a odbornici su položili zakletvu i potpisali izjavu o poštovanju etičkog kodeksa.

Mandati su verifikovani za 16 odbornika, s obzirom da je odbornik PDP-a Diana Čekić iz ličnih razloga podnijela ostavku na odborničko mjesto. 

Tajnim glasanjem za predsjednika Skupštine opštine Kostajnica izabran je Nikola Janjetović iz SNSD-a, a za potpredsjednika Ismet Bosnić iz SDA.

Za zamjenika načelnika, na prijedlog  načelnika opštine Drage Bundala, ponovo je izabran Goran Rabat iz SDS-a, dok je za vršioca dužnosti sekretara izabrana Svjetlana Bajalica, koja je i u prethodnom periodu obavljala ovu funkciju. 

Mandate u kostajničkoj Skupštini opštine na posljednjim izborima osvojilo je devet stranaka, a za načelnika opštine je po treći put izabran Drago Bundalo iz SDS-a.

Prema potpisanom  koalicionom sporazumu u  skupštinskoj većini je 12 odbornika i čine je  četiri odbornika SDS-a, tri SNSD-a, te po jedan SP, NDP, SDP BiH, SDA i Ujedinjene Srpske, dok su u opoziciji četiri odbornika PDP-a i jedan odbornik DNS-a.