Narodna biblioteka ''Nevenka Stanisavljević'' bogatija je za 298 novih naslova kupljenih na proteklom 63. Međunaronom sajmu knjiga u Beogradu, rekla je Radiju Kostajnica direktor biblioteke Svetlana Đurđević.

 

„Među knjigama koje smo kupili imamo savremenu srpsku i svjetsku prozu, stručne knjige iz oblasti društvenih nauka, istorije i književnosti, knjige za lektiru, romane za djecu i tinejdžere, kao i slikovnice za najmlađe“, rekla je Đurđevićeva.

Prema njenim riječima, biblioteka prati izdavačku djelatnost i nastoji zadovoljiti potrebe korisnika i na taj način kvalitetno i planski obogatiti knjižni fond.

„U našoj biblioteci je postavljena izložba ovih knjiga kako bi korisnici imali priliku vidjeti koje su knjige kupljene, a nove bibliotečke jedinice biće obrađene do kraja ove godine da bi bile dostupne već početkom iduće“, navela je Đurđevićeva.

Ona je rekla da su knjige kupljene redovnim budžetskim sredstvima i zahvalila načelniku opštine Dragi Bundalu na razumjevanju i finansijskom praćenju aktivnosti biblioteke koliko to mogućnosti dopuštaju.

Kostajnička biblioteka broji 440 članova koji imaju na raspolaganju preko 22.000 bibliotečkih jedinica.