U okviru Književnih susreta na Kozari pisac za djecu Ljubivoje Ršumović održaće sutra pjesničko podne u OŠ „Petar Mećava“ u Kostajnici.

Druženje pjesnika sa djecom organizuje kostajnička Narodna biblioteka „Nevenka Stanisavljević“, rekla je Radiju Kostajnica direktor ove ustanove Svetlana Đurđević.

„U svim opštinama koje su suorganizatori književnih susreta održaće se druženje pjesnika sa djecom pod nazivom 'Oj, Kozaro, pjesmom opkoljena', a mi našim osnovcima dovodimo barda srpske književnosti za djecu Ljubivoja Ršumovića“, rekla je Đurđevićeva.

Ona je dodala da će na manifestaciji 'Veče pjesnika zavičajnog kruga' večeras u Prijedoru učestvovati i Maja Nikolić, devetnaestogodišnja pjesnikinja iz Kostajnice koja je već u osnovnoj školi počela pisati prve stihove, a danas piše pjesme i prozne tekstove.

Đurđevićeva, koja je član organizacionog odbora 46. Književnih susreta na Kozari, naglasila je da su susreti trajno kulturno dobro ovih prostora i cijele Republike Srpske i da Kostajnica sa zadovoljstvom daje svoj doprinos njihovoj organizaciji i realizaciji.

Književni susreti na Kozari se ove godine održavaju u znaku 150 godina od rođenja Alekse Šantića i Branislava Nušića i 80 godina od rođenja Dragana Kolundžije.

Ovogodišnji laureat nagrade „Skender Kulenović“ je pjesnik Zdravko Miovčić koji je ovo književno priznanje dobio za knjigu „Šta je duša skupila“.