Povodom Dana biblioteke Narodna biblioteka „Nevenka Stanisavljević“ organizuje književno veče i promociju književnog stvaralaštva novinarke i spisateljice Jelene Bačić Alimpić, rekla je Radiju Kostajnica direktor biblioteke Svetlana Đurđević.

 

„Biće to izvrsna prilika da se ljubitelji pisane riječi u Kostajnici upoznaju sa književnim stvaralaštvom i radom poznate novosadske novinarke i spisateljice i provedu ugodno veče u druženju sa književnicom. Jelena Bačić Alimpić je pisac koji probija granice i jezika i teritorija, ona je svjetski pisac koji piše na srpskom jeziku i to na način koji vam ne dozvoljava da knjigu ispustite iz ruku. Ova srpska spisateljica posljednjih godina je među najčitanijim savremenim autorkama u Srbiji ali i državama bivše Jugoslavije“, navela je Đurđevićeva.

Ona je dodala da će književno veče voditi Karlo Astrahan iz Beograda, tvorac „Čajanke u 7 kod Bojića“ izuzetnog kulturnog projekta, ne samo u beogradskim, već i u srpskim okvirima.

Jelena Bačić Alimpić je objavila romane „Ringišpil“ (2010), „Pismo gospođe Vilme“ (2012), „Poslednje proljeće u Parizu“ (2014), trilogiju „Kazna za greh“: „Noć kada su došli svatovi“ (2015), „Knjiga uspomena“ (2016) i „Molitva za oproštaj“ (2016), kao i romane „Nigde nema te“ (2017) i „Kofer iz Berlina“ (2018).

Književno veče sa Jelenom Bačić Alimpić biće održano u ponedjeljak, 25. juna u maloj dvorani biblioteke u Kostajnici sa početkom u 20:00 časova.

Ulaz je slobodan.