U organizaciji Narodne biblioteke „Nevenka Stanisavljević" u Kostajnici je večeras odigrana predstava prijedorskog pozorišta „Sve o ženama“ koja je oduševila domaću publiku.

Direktor biblioteke Svetlana Đurđević rekla je Radiju Kostajnica da je autor predstave Miro Gavran, a režiju potpisuje Darko Cvijetić.

“Ova predstava nas vodi kroz petnaest ženskih karaktera svih generacija i to u pet različitih priča koje se međusobno prepliću: dvije sestre koje su godinama posvađane zbog čovjeka koga su obje voljele, a u svađu je upetljana i njihova majka, dvije prijateljice čiji odnos zapada u krizu pojavom treće, tri sekretarice koje žele napredovati u svojoj karijeri, tri starice u domu penzionera, te tri djevojčice koje idu zajedno u vrtić" rekla je Đurđevićeva dodajući da je riječ o vještoj i brzoj transformaciji tri glumice u petnaest ženskih likova kroz niz komičnih obrata.

U predstavi igraju: Mirela Predojević, Sabina Halilović i Jelena Seksen, glumice koje su široj javnosti poznate iz serije 'Dobro jutro komšija'.

Glumica Pozorišta „Prijedor“ Mirela Predojević kaže da je praizvedba ove predstave bila prije dvadeset godina, ali je još uvijek aktuelna.

„Širok je dijapazon ženskih mana i vrlina koje su prikazane u predstavi. Dosta smo maštali i poigravali se i to je publika prepoznala. Ko god je gledao predstavu ili je direktno učestvovao ili je gledao neke situacije koje smo prikazali kroz 16 scena koje nisu hronološki povezane. Igramo bake, majke, sekretarice, prijateljice i djevojčice u vrtiću, tako da je ovo lijep i zanimljiv pozorišni miks“, kaže Predojevićeva.

Ona je dodala da bi ova predstava mogla da se igra i pod nazivom „Sve o muškarcima“.

„Uspjeli smo u namjeri da napravimo univerzalnu priču. Ovo nije samo priča o ženama, već i o muškarcima, uopšte o čovjeku. Mada, Miro Gavran je poslije ove napisao i predstavu 'Sve o muškarcima' koju igraju tri muškarca koji prolaze kroz slične situacije“, rekla je glumica.

Predstava „Sve o ženama“ prikazana je u okviru projekta gradske biblioteke 'Proljeće kulture u Kostajnici' podržanog od Ministarstva civilnih poslova BiH.