Dramski studio M.A.S.K.E.  odigraće večeras predstavu za djecu i mlade ''Palata smijeha'', rekla je Radiju Kostajnica direktor Narodne biblioteke ''Nevenka Stanisavljević'' Svetlana Đurđević.

 

Predstava je nastala po tekstu i u režiji Ognjena Bogdanovića, u okviru projekta gradske biblioteke podržanog od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Đurđevićeva, koja je i vođa ovog projekta, rekla je da je ''Palata smijeha'' komedija sa elementima mađioničarskih vještina.

''Autorski tekst za predstavu nastao je na osnovu rada sa članovima našeg dramskog studija, a rezultat je njihovog viđenja timskog rada, improvizacije i potrebe da se ispriča priča o prijateljstvu.  Ovo je predstava koja vodi djecu predjelima mašte kroz zabavno ispripovjedano putovanje u jedinstveni pejzaž pun opasnosti, ljepote i naravno smijeha. Glumci našeg dramskog studija provešće nas kroz svijet magije i čudesnih bića'', rekla je  Đurđevićeva.

U predstavi igraju: Ines Kahvić, Maja Nikolić, Milena Milašin, Ana Đenadija, Radislav Kosijer, Predrag Lukić, Vera Nikolić i Sara Vukojević.

„Palata smijeha“ biće igrana večeras u bioskopskoj sali u Kostajnici u 19.00 časova.

Ulaz je slobodan.