U organizaciji NB 'Nevenka Stanisavljević' u Kostajnici će u četvrtak biti igrana predstava 'Sa prevodom za odrasle' DIS pozorišta mladih iz Banja Luke.

 

U izjavi Radiju Kostajnica direktor biblioteke Svetlana Đurđević rekla je da je predstava žanrovski svrstana u komediju/farsu.

„DIS-ovci u najavi predstave poručuju da je sadržaj štetan po osobe koje teško podnose istinu. Zakon o srednjoškolskom obrazovanju je polazna tačka za predstavu, a razlika između školskog sistema i želja je neuhvatljiva“, kaže Đurđevićeva dodajući da jedan od likova tumači i Kostajničanin Slaviša Borojević koji je prve pozorišne korake načinio u kostajničkom dramskom studiju 'MASKE'.

Ona je naglasila da je ovaj pozorišni komad dio projekta 'Proljeće kulture u Kostajnici' i za naredni period najavila predstave prijedorskog pozorišta i Narodnog pozorišta Republike Srpske.

„Neka ove predstave još malo budu tajna, ali svakako obećavam poslastice za ljubitelje pozorišta, uključujući i djecu“, rekla je ona.

Predstava 'Sa prevodom za odrasle' biće igrana 19. aprila u bioskopskoj sali u Kostajnici u 20.00 časova. Ulaz je besplatan.