Narodna biblioteka „Nevenka Stanisavljević“ organizuje književno veče i promociju književnog stvaralaštva pisca i novinara Vanje Bulića, potvrdila je za Radio Kostajnicu direktor biblioteke Svetlana Đurđević.

„Biće to izvrsna prilika da se ljubitelji pisane riječi u Kostajnici upoznaju sa radom i stvaralaštvom poznatog srpskog književnika, novinara, publiciste i tv voditelja i provedu ugodno veče u društvu poznatog pisca“, rekla je Đurđevićeva.

Prema njenim riječima, ovo književno veče je dio projekta 'Proljeće kulture u Kostajnici' koji je podržalo Ministarstvo civilnih poslova BiH.

"Projekat traje od februara do kraja jula ove godine i obuhvata pozorišne predstave, književne i muzičke večeri, izložbe fotografija i pozorišne, književne i menadžment edukacije", kazala je Đurđevićeva.

Ona je rekla da je Bulić radni vijek proveo kao novinar u pisanim i elektronskim medijima, dodajući da je za televiziju uradio više od 2 500 jednočasovnih emisija i da je pisao za gotovo sve prestižne listove nekadašnje Jugoslavije.

„Radio je i dokumentarne filmove, bio scenarista za tri TV serije i koscenarista u filmu 'Lepa sela lepo gore'“, navela je Đurđevićeva.

Ona je naglasila da se Bulić istakao i kao pisac čija su književna djela čitana i veoma popularna.

„Napisao je zbirke priča 'Kako sam gajio blizance', 'Sto bisera', 'Istorija u krevetu', 'Muškarac u izvesnim godinama' i romane 'Tunel – lepa sela lepo gore', 'Ratna sreća', 'Zadah belog', 'Vrele usne', 'Oko otoka', 'Simeonov pečat', 'Jovanovo zaveštanje', 'Dosije bogorodica', 'Teslina pošiljka'...“, dodala je Đurđevićeva.

Književno veče sa Vanjom Bulićem biće održano u četvrtak, 29. marta u skupštinskoj sali u Kostajnici sa početkom u 19.00 časova.

Ulaz je slobodan.