Glumci Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad sinoć su, u okviru 17. Festivala omladinskih pozorišta RS u Kostajnici, izveli predstavu ''Kući''.

18-godišnji glumac Branislav Roljić, koji tumači ulogu kaluđera, rekao je Radiju Kostajnica da predstava govori o ljudima koji žive sa one strane ulice, bez doma i porodice.

Prema njegovim riječima oni izgledaju kao prljavi i odbačeni ljudi, ali zapravo u duši imaju iskonsku čistoću. Grijeh čine samo zato što nisu naučeni šta je grijeh, a šta dobro.

''Radeći ovu predstavu, došao sam do zaključka da treba popričati sa tim ljudima i zaista sam to učinio, jer niko nije slučajno došao do takve surove stvarnosti bacanja zbog jedne kifle, urlika zbog nekoliko para, mučenja, prebijanja, silovanja... To je stvarno nešto što treba proživjeti'', kaže mladi glumac.

Juče su na programu bile i predstave za djecu ''Kamen mudrosti'' i ''Stara tajna'' u kojima su uživali učenici OŠ ''Petar Mećava''.

Posljednje takmičarske večeri festivala kostajnička publika će danas od 19:00 časova moći vidjeti predstavu ''Nevidljivi'' Dramske scene SPKD ''Prosvjeta'' iz Prnjavora.

Sutra je na programu predstava ''Terapija''Dramskog studija ''Živko Desnica'' Prijedor koja će biti igrana u čast pobjednika.