Svečanom ceremonijom otvaranja večeras u Kostajnici počinje 17. festival omladinskih pozorišta Republike Srpske.

Publika će u takmičarskom dijelu festivala od ponedjeljka 9. oktobra do subote 14. oktobra moći vidjeti šest predstava, uglavnom drama.

Večeras nakon ceremonije svečganog otvaranje publici će se predstaviti DIS pozorište mladih Banja Luka sa predstavom ''Priča iz Aleje kestena''.

Omladinska scena gradskog pozorišta Jazavac Banja Luka igraće sutra (11. oktobar)  ''Kontrolni''.

Domaćin festivala Dramski studio M.A.S.K.E. još jednom će u srijedu, 10. oktobra za kostajničku publiku igrati predstavu ''Draga Jelena Sergejevna''.

Gradsko pozorište Mrkonjić grad nastupiće sa predstavom ''Kući'' u četvrtak 12. oktobra, a Dramska scena SPKD Prosvjeta Prnjavor sa predstavom ''Nevidljivi'' u petak, 13. oktobra.

Takmičarski dio festivala zatvoriće u petak, 14. oktobra Dramski studio Živko Desnica Prijedor koji će igrati predstavu ''Terapija''.

Festival će imati i zanimljive prateće sadržaje, među kojima predstave za djecu, okrugle stolove, dramske radionice i bajkovnice u kojima će glumci pričati bajke i priče polaznicima ''Male pričaone'' i Kluba za djecu ''Kestenko''.

Organizatori su NB ''Nevenka Stanisavljević'' i DIS teatar Banja Luka, pokrovitelj je ministarstvo prosvjete i kulture RS, prijatelj festivala je opština Kostajnica, a medijski pokrovitelj Radio Kostajnica.