Narodna biblioteka “Nevenka Stanisavljević” obilježiće 21. jun, Dan biblioteke zanimljivim aktivnostima, među kojima se izdvaja književno-muzičko veče sa rok zvijezdom Dejanom Cukićem, rekla je Radiju Kostajnica direktor ove ustanove Tamara Zrnić.

“Ono što posebno treba izdvojiti je veče sa Dejanom Cukićem 21. juna od 20.00 časova u velikoj sali biblioteke. Osim što je poznat kao pjevač, Dejan Cukić je i pisac i prevodilac najznačajnijih knjiga o rok muzici, a posebnan osvrt te večeri će biti na tri posljednja izdanja - knjige o Elvisu Prisliju, DŽimiju Hendriksu i Eltonu DŽonu. Publiku će sigurno obradovati i to što će ovaj poznati muzičar izvesti i nekoliko numera u akustičnom formatu”, istakla je Zrnićeva.

Ona je dodala da će biti organizovano i besplatno učlanjenje od 20. do 24. juna.

U pripremi je i štand sa knjigama „Dijeli dalje“ na kome će biti izložene knjige koje će biblioteka pokloniti posjetiocima.

“Posjetioci će tako moći sami da izaberu knjigu za sebe ili za nekog drugog kao poklon. Pored svih on-line sadržaja koji se dijele na društvenim mrežama, želimo pokazati da još uvijek postoji nešto vrijedno i opipljivo što treba da dijelimo između sebe”, pojasnila je Zrnićeva.

Prema njenim riječima, povodom Dana biblioteke, biće uručene i prigodne nagrade najvjernijim čitaocima u prvoj polovini ove godine.

Dan biblioteke obilježava se 21. juna, jer od tog datuma 1995. godine, nakon što je Kostajnica ponovo dobila status opštine, djeluje kao samostalna ustanova.