Glumci Dramskog studija „M.A.S.K.E“ iz Kostajnice i „DIS Teatra“ iz Banja Luke večeras su u Kostajnici premijerno odigrali predstavu „Kakav radostan dan“.

Ovaj pozorišni komad nastao je u okviru projekta Narodne biblioteke „Nevenka Stanisavljević“ koji je podržalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Direktor biblioteke i vođa projekta Svetlana Đurđević kaže da je ovo deseta godina zaredom da se u Kostajnici realizuje ovakav pozorišni projekat koji podržava resorno ministarstvo.

„Večeras smo imali jednu dobru, humorističnu predstavu, jednu životnu komediju i mislim da su svi uživali. Iako je bila različita starosna struktura u publici, svi su pažljivo gledali i slušali i dobro reagovali“, kazala je Đurđevićeva Radiju Kostajnica.

Ona je dodala da adaptaciju i režiju potpisuje Novica Bogdanović.

Prema Bogdanovićevim riječima, radi se o svakodnevnoj komediji u nesvakidašnjim okolnostima, koja treba da zabavi i pokaže različite karaktere.

„Riječ je o tipičnoj porodici koja bi mogla da se nađe u bilo kom gradu, njihovim prijateljima i njihovoj želji da žive mnogo bolji život“, kaže Bogdanović.

Zaplet radnje uzrokuje loto tiket koji je možda dobitni, a dobitak iznosi pet miliona KM.

„Međutim kraj predstave je ironija sudbine. Taman kad pomislimo da smo imali barem jedan radostan dan, sreća se okrene, a onda se postavlja pitanje da li sreću predstavljaju neki nama dragi ljudi ili neki neodsanjani snovi koji se nikada neće ostvariti“, kazao je Bogdanović.

On je dodao da je tematika zabavna i svakodnevna i da bi predstava trebalo da obiđe sve pozorišne centre u blizini Kostajnice, a kasnije da se pojavi i na nekim pozorišnim festivalima.