Svetom liturgijom u Hramu Svete Trojice i polaganjem vijenaca na spomenike borcima otadžbinskog rata i Narodnooslobodilačkog rata danas je nastavljeno obilježavanje krsne slave opštine Kostajnica – Duhova.

Vijence na spomen obilježja u gradskom parku položili su načelnik opštine Drago Bundalo sa saradnicima, predsjednik skupštine opštine Nikola Janjetović, pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović, delegacija Narodne skupštine Republike Srpske Vanja Bajić, Milanko Mihajlica i Dušan Berić, delegacija Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica, Igor Ostojić i Vladimir Ćopić i predstavnici boračke populacije Pantelija Ćurguz i Dušan Đenadija.

Obilježavanju krsne slave prisustvuju i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, predstavnici susjednih opština i brojni drugi gosti.

 

Načelnik opštine rekao je Radiju Kostajnica da se opština Kostajnica može pohvaliti jakom privredom i značajnim projektima.

„Ove godine ostvarili smo značajne rezultate u oblasti sporta, kulture i uopšte u svim oblastima života. Imamo značajne zahvate u infrastrukturi – uređenje vodotoka Tavija, asfaltiranje ulica, rješavanje javne rasvjete, kanalizacionog sistema...“, rekao je Bundalo.

On je posebno istakao MEG projekat koji predviđa izgradnju kanalizacionog sistema i sistema vodosnabdijevanja.

 

Branka Kukrika, direktor Turističke organizacije opštine Kostajnica rekla je da se turizam u Kostajnici razvija malim koracima, ali se čine napori da se potencijali ovog grada iskoriste i pretvore u turistički proizvod koji bi mogao privući turiste na ovo područje.

„Prije svega tu mislim na određene manifestacije koje se dešavaju tokom godine, kao što su upravo Duhovi, inače tradicionalni zbor, Una regata i Kestenijada. Trudimo se da zanimljivim dešavanjima privučemo ljude da posjete našu Kostajnicu“, kaže Kukrika.

Proslava krsne slave opštine Kostajnica završava večeras koncertom „Dubičkih tamburaša“ koji počinje u 18.00 časova.