Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo obišao je danas, povodom početka školske godine, ''Srednjoškolski centar Kostajnica'' gdje je razgovarao sa direktorom Boškom Bijelićem i nastavnim osobljem, saopštila je opštinska služba za odnose sa javnošću.

Direktor srednjoškolskog centra je informisao načelnika da je sve spremno za početak školske godine i da imaju dovoljno nastavnog kadra za obavljanje redovne nastave.

U saopštenju se navodi da je načelnik prilikom posjete izjavio da će opština i ove godine nastaviti sa pružanjem pomoći školi kako ne bi došlo do prekida nastavnog procesa, te da će nastaviti sa praksom plaćanja troškova prevoza za sve učenike osnovne škole i za socijalno ugrožene učenike srednje škole.

''Bijelić i Bundalo razgovarali su i o problemu nedostatka gradske sportske dvorane. Načelnik je izjavio da je na tu temu već imao razgovore i da će se projekat izgradnje sportske dvorane kandidovati prema IPA fondovima'', stoji u saopštenju.

Načelnik je danas posjetio i Osnovnu školu „Petar Mećava“ gdje je uručio prigodne poklone đacima prvacima.

On je uputio čestitku svim učenicima i nastavnom osoblju, poželio im srećnu i uspješnu školsku 2016/17 godinu i pozvao sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i preduzmu sve neophodne mjere kako bi najmlađi učesnici u saobraćaju bili što bezbjedniji.