Спољнотрговински промет у општини Костајница у 2017. години износио је 45 милиона КМ, што је на истом нивоу као претходне године, рекао је Радију Костајница портпарол општине Александар Пашић.

 

„У прошлој години остварен је извоз у износу од 29 милиона КМ, док је увоз износио 16 милиона КМ“, рекао је Пашић додајући да је задржан постојећи ниво привредних активности и покривености увоза извозом.

Према његовим ријечима највише су се извозили производи дрвопрерађивачке, металне и текстилне индустрије и то у земље Европске уније.

„У посматраном периоду било је 1.200 запослених радника и овај број већ неко вријеме је стабилан, али се смањује број незапослених којих је на крају 2017. било 265 или 75 мање него на почетку исте године. Тренд смањења броја незапослених се наставља и ове године и 1. маја на Бироу за запошљавање имамо 226 лица која активно траже посао“, прецизирао је Пашић.

Просјечна нето плата у Костајници прошле године је износила 650,00 КМ и за 42,00 КМ је била виша у односу на просјечну плату 2016. године.