Ловиште којим газдује Ловачко удружење 'Баљ' Костајница у току зимског периода није претрпило значајније штете, рекао је Радију Костајница предсједник удружења Ненад Рељић.

„ Почетком ове године наше ловиште је било под високим снијегом, али ниске температуре и падавине нису причиниле већу штету. Ловци су по потреби износили храну за дивљач и стање у ловишту оцјењујемо као врло добро“, рекао је Рељић.

Он је рекао да, иако се одстрел штеточина врши континуирано, због сњежног невремена хајка није организована, додајући да је у ловној 2017/2018 сезони било значајних улагања у ловно-техничко и ловно-узгојно одржавање.

„Ловци приправници изградили су нова хранилишта и солилишта, док су остали ловци обнављали и допуњавали стара. Рађено је на обнављању ловачких кућа, а припремљен је и материјал за наставак градње нове ловачке куће. У ловиште је прошле године пуштено 24 комада зеца, а једнак број планирамо и ове године“, каже Рељић.

Он је додао да је у марту ове године извршено обавезно пребројавање дивљачи, када је записано 7 комада срнеће дивљачи, 10 комада зеца, 17 фазана, 33 дивље свиње, 480 патака и 9 јаребица.

Рељић је нагласио да у протеклој ловној сезони није било случајева криволова.

Ловачко удружење "Баљ" броји 180 чланова који су распоређени у Мракодолску, Календерску и Петрињску секцију.

Нова ловна сезона почиње 15. маја ловом на срндаћа.