Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo i direktor KP ''Komunalno'' Efraim Podinović potpisali su danas ugovor o pružanju javnih vodnih usluga. 

 

Portparol opštine Kostajnica Aleksandar Pašić rekao je da je cilj ugovora  unapređenje i poboljšanje sistema vodosnabjevanja na području opštine.

''Ovim ugovorom, koji je sastavni dio MEG projekta,  su definisana prava i obaveze komunalnog preduzeća i opštine u određivanju cijena vode i subvencionisanja socijalnih kategorija'' – rekao je Pašić. 

On je najavio da će u 2018. godini biti i realizovan jedan od projekata u oblasti vodosnabijevanja. 

Voditelj projekta opštinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) Goran Štefatić istakao je da će se realizacijom ugovora o pružanju javnih vodnih usluga poboljšati uslovi vodosnabdjevanja u opštini Kostajnica. 

''Ovim će biti otvorene mogućnosti da se odnos između opštine Kostajnica i KP ''Komunalno'' lakše definiše, da se obaveze podijele i da građani imaju mnogostruke koristi'' – rekao je Štefatić.

On je pojasnio da će MEG projekat biti realizovan u narednih 12 godina, podržan je i finansiran od Švajcarske ambasade u BiH, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjih nacija (UNDP). 

''U prvoj četverogodišnjoj fazi, već od naredne godine, planiramo da dodijelimo određena bespovratna sredstava opštini Kostajnica u zavisnosti od toga koliko se sama opština pokaže u radu i odnosu prema projektnim zadacima. Planirani iznosi se nalaze u Strategiji razvoja opštine, što znači da će opština sama kandidovati projekte za koje želi da se sufinansiraju bespovratnim sredstvima'' – zaključio je Štefatić.