Opština Kostajnica znatno je napredovala u svim oblastima razvoja od osnivanja do danas i opravdala svoje postojanje, rekao je povodom Dana opštine načelnik Drago Bundalo.

''I danas vidimo da su postojali realni razlozi za ponovno formiranje opštine Kostajnica, što je potvrđeno na današnji dan 1995. godine održavanjem konstitutivne sjednice Skupštine opštine Kostajnica'' - kazao je Bundalo. 

U izjavi Radiju Kostajnica Bundalo je rekao da građani primjećuju napredak jer je Kostajnica od mjesne zajednice  stasala u opštinu koja se ponosi izgrađenom infrastrukturom, razvijenom privredom i brojem zaposlenih.

''Brzo se zaboravlja kakvo nam je bilo vodosnabdijevanje kada pojedini dijelovi grada nisu imali vode. Danas su sve visinske zone snabdijevene vodom, imamo kvalitetan kanalizacioni sistem. Važno je istaći da smo od Novog Grada naslijedili samo 12 kilometara asfaltnih puteva, a u proteklom periodu smo postigli da imamo 51 kilometar asfaltnih lokalnih puteva'' - istakao je Bundalo. 

On je i za 2017. godinu najavio ambiciozne projekte.

''Uz budžet koji iznosi  2,5 miliona KM trenutno imamo i oko 2,5 milina KM investicija. U toku je rekonstrucija i asfaltiranje lokalne putne mreže, sanacija trotoara, a veoma brzo će početi i betoniranje korita rijeke Tavije, kao i početak realizacije MEG projekta u koji je Kostajnica izabrana kao jedna od devet opština iz Republike Srpske'' - naveo je Bundalo. 

Predjsednik Skupštine opštine Kostajnica Nikola Janjetović rekao je da će biti nastavljene aktivnosti koje će doprinijeti daljem razvoju opštine Kostajnica.

''U protekle 22 godine radimo na razvijanju opštine Kostajnica. Bilo je velikih infrastrukturnih projekata. Nastojaćemo da se razvoj naše opštine nastavi, da obezbjedimo što veći broj radnih mjesta, spriječimo odlazak mladih i obezbjedimo bolju budućnost našoj Kostajnici'' - kazao je Janjetović.   

Obilježavanju Dana opštine prisustvovali su potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske  Vanja Bajić, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i predstavnici opštine Novi Grad.

Dan opštine Kostajnica, 2. april obilježen je juče polaganjem vijenaca na spomen obilježja u gradskom parku i svečanim prijemom kod predsjednika Skupštine opštine Kostajnica.