Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo rekao je da je situacija na području opštine nakon bujične poplave koja je danas pogodila dijelove grada stabilizovana, a voda se povukla sa gradskih ulica i saobraćajnica.

Bundalo je u izjavi Radiju Kostajnica istakao da je ogromna količina padavina u kratkom vremenskom periodu ponovo prouzrokovala štete na stambenim i poslovnim objektima u gradu, te u manjem obimu na saobraćajnoj infrastrukturi.

''Nakon samo sat vremena intenzivne kiše ulice su se opet pretvorile u potoke, a voda je prodrla u manji broj stambenih objekata, u krug preduzeća 'Sana Linea', te u veći broj pomoćnih objekata i garaža. Ono što je dobro je da je rječica Tavija ipak uspjela da primi ovu enormnu količinu vode. Možemo sa sigurnošću konstatovati da nisu urađeni novi most i novi dio korita prema rijeci Uni, odnosno otklonjeno usko grlo na ovom dijelu rječice Tavije da bi ponovo bio potopljen ovaj dio grada kao 2014. godine. Da nismo uradili ove zahvate bilo bi mnogo gore stanje'' – rekao je Bundalo.

On je istakao da su uočene nove problematične tačke kada su u pitanju bujične poplave.

''Definisali smo problem u ulici Partizanski put i Bubnjarici i konstatovali da je tu potrebno uraditi veće propuste'' – rekao je Bundalo.

Prema njegovim riječima trenutno se radi na urgentnoj sanaciji nastalih šteta.

''Radi se na čišćenju saobraćajnica i ispumpavanju vode iz poslovnih i stambenih objekata, a sutra ćemo nastaviti sa daljnim uređenjem i pranjem grada'' – naveo je načelnik opštine.

Govoreći o daljnjim aktivnostima na zaštiti od poplava Bundalo je naglasio da projekat uređenja korita rijeke Tavije još uvijek nije završen.

''Ovih dana ćemo ustabiliti dio korita od mosta prema rijeci Uni. I dalje moramo čekati da 'Vode Srpske' konačno završe odabir izvođača i da se uradi betoniranje korita rijeke Tavije'' – zaključio je Bundalo.