“Radio Kostajnica” danas obilježava 26. rođendan i krsnu slavu preduzeća-Miholjdan.

 

Kostajnički radio je počeo emitovanje programa 20. avgusta 1995. godine, kao izraz potrebe lokalne zajednice za informisanjem svojih građana.

Početkom oktobra iste godine radio je dobio i formalnu dozvolu za emitovanje i zvanično je počeo sa radom 12. oktobra 1995. pod tadašnjim imenom "Radio Srpska Kostajnica". Taj datum, odnosno Miholjdan izabran je za krsnu slavu preduzeća.

Značaj radija za lokalno stanovništvo posebno dolazi do izražaja u kriznim situacijama, kao što je bio slučaj u ratnim uslovima, za vrijeme poplava, epidemije virusa korona i zemljotresa, ali i u redovnim uslovima, kada se nastoje zadovoljiti potrebe slušaoca za sadržajnim i objektivnim informacijama iz svih područja društvenog života opštine Kostajnica, ali i drugih slušaoca do kojih doseže signal Radija Kostajnica.

Kroz objektivno prenošenje informacija i uvažavanje svih vrsta različitosti, te učešće u sportskim, obrazovnim i kulturnim manifestacijama, cilj je stvarati pozitivan uticaj u lokalnoj zajednici i doprinijeti međusobnom uvažavanju, toleranciji i napretku.

Nakon zemljotresa, Radio Kostajnica radi u otežanim uslovima. Zbog oštećenja objekta u kome je preduzeće bilo smješteno, program se bez zvučne izolacije emituje iz jedne prostorije u kojoj su organizovani studio, režija i redakcija.

Međutim, ono što je najvažnije, informacije stižu do naših slušaoca, što i jeste naš osnovni zadatak.

Program radija se emituje na frekvenciji 101.6 MHz od ponedjeljka do subote od 8 do 16 časova i preko interneta putem naše web stranice www.radiokostajnica.com.