Omladinski klub “Feniks” u saradnji sa “Asocijacijom srednjoškolaca BiH” realizuje ovih dana u Kostajnici projekat “Promocija sporta, zdravlja, kulture i omladinskog prostora”.

“Riječ je o projektu koji obuhvata oblast sporta, zdravlja, kulture i omladinski prostor, a koji je podržan od strane Instituta Perpetuum mobile. Glavni donatori su  USAID, BHRI i IOM”, rekao je Radiju Kostajnica Mateo Stanić član “Feniksa” koji je odgovoran za realizaciju projekta.

On je istakao da su projekat podržali i lokalni donatori.

Prema njegovim riječima, plan je da se obnove fudbalski i košarkaški teren kod Osnovne škole “Petar Mećava”, teniski teren kod Srednjoškolskog centra i gradski park, a ovim mladim ljudima u njihovim aktivnostima pomažu i opštinske ustanove i organizacije.

“Do sada smo sredili fudbalski i košarkaški teren kod osnovne škole. Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Kostajnice nam je opralo teren, Elektra će nam danas postaviti bandere na košarkaškom i teniskom terenu, a imaćemo i pomoć komunalnog preduzeća i vjerujem da će nam pomoći svi kojima se obratimo” kaže Mateo.

U projektnim aktivnostima učestvuje oko 30 srednjoškolaca i osnovaca koji sve rade volonterski i na taj način daju svoj doprinos boljem životu u lokalnoj zajednici.

“Potiče nas to što je dosta toga ovdje bilo, ali sada više nema, a mi želimo to da vratimo i ostavimo mlađim naraštajima u Kostajnici”, rekao je Mateo.

Ukupna vrijednost projekta je oko 10.000 KM, a vrijednost djece koja doprinose razvoju svog grada i boljem životu u njemu neprocjenjiva.

 

 

Foto: OK FENIKS