Omladinski klub „Fenix“ pokrenuo je humanitarnu akciju u kojoj će jedna kuća u selu Podoška postati uslovnija za život i stanovanje, a njen vlasnik zadovoljniji  i srećniji.

Na inicijativu Omladinskog kluba „Fenix“, preduzeće "Dejanović produkt" iz Kostajnice pomoći će da kuća Mirka Stojakovića iz Podoške bude uslovna za pristojan život.

Nikola Pilipović, predsjednik ovog udruženja koje okuplja mlade ljude iz Kostajnice, rekao je Radiju Kostajnica da je kuća u lošem stanju bila i prije, a dodatno je oštećena  u zemljotresu koji je 29. decembra pogodio opštinu Kostajnica.

„Riječ je o starijem i nemoćnom čovjeku koji živi sam i ne može sanirati objekat u kome živi, a istovremeno ne želi ni da napusti svoje ognjište. On nije tražio pomoć, nego smo mi pokrenuli akciju na koju se odazvalo preduzeće 'Dejanović produkt'“, pojašnjava Nikola.

Prema njegovim riječima, planirano je da budu sanirani oštećeni zidovi kuće i postavljena PVC stolarija.

Omladinski klub „Fenix“ broji tridesetak članova, koji djeluju volonterski i pomažu sugrađanima kojima je to najpotrebnije.

Iza njih su brojne humanitarne akcije, a i sada, nakon zemljotresa, kao volonteri Crvenog krsta pomažu najugroženijim licima.

„Naši članovi u ovakvim situacijama volontiraju u Crvenom krstu preko koga ide humanitarna pomoć onim ljudima kojima je pomoć potrebna“, kaže Nikola.

On se zahvalio preduzeću „Dejanović produkt“ koje se priključilo akciji i pomaže u ovim teškim trenucima za Kostajnicu.