Portparol opštine Kostajnica Aleksandar Pašić rekao je danas Radiju Kostajnica da su privredni subjekti sa područja opštine Kostajnica nastavili sa pozitivnim privrednim kretanjima.

’’Prema podacima o privrednim kretanjima za prvih devet mjeseci 2016. godine, koje je objavila Privredna komora Republike Srpske izvoz privrednih subjekata naše opštine zabilježio je rast sa 16,6 miliona  na 21,2 milion konvertibilnih maraka, odnosno 28 odstno’’ rekao je Pašić.

On je dodao da je u istom periodu uvoz porastao sa 10,9 miliona na 11,1 milion KM ili jedan odsto.

’’Ukupan obim robne razmjene je porastao za 17 odsno sa 27,5 miliona na 32,3 miliona KM. Učešće izvoza privrednika iz opštine Kostajnica u ukupnom izvozu Republike Srpske je 0,9 odsto’’ – istakao je Pašić.

Prema njegovim riječima evidentiran je i trend smanjenja nezaposlenosti na području opštine.

’’U prvih devet mjeseci ove godine je novo zaposleno 125 radnika, od čega je 61 žena. Trenutno na evidenciji Biro za zapošljavanje Kostajnica je 378 radnika koja aktivno traže posao, što je za 40 manje u odnosu na početak godine, a na birou se nalazi i 638 lica koja su prijavljena zbog ostavarivanja drugih prava’’ – zaključio je Pašić.