Opštinska uprava Kostajnica ocijenila je danas da su informacije iznesene u javnosti o privremenom autobuskom stajalištu u Kostajnici netačne i da predstavljaju dezinformisanje javnosti.

 

U današnjem saopštenju za javnost navodi se da je Opština Kostajnica 25. aprila 2016. godine sa Milenom Jandrić potpisala ugovor o korištenju prostora u Svetosavskoj ulici u svrhu privremene autobuske stanice na godinu dana bez naknade i da se vlasnik paracele obavezao da će u najskorije vrijeme u skladu sa Pravilnikom o ispunjenosti uslova i kategorizaciji autobuskih stanica i terminala Republike Srpske registrovati autobusku stanicu.

 ''Dana 19. oktobra 2016. godine, Milena Jandrić je obavijestila opštinu Kostajnica da zbog oštećenja prostora više ne može isti ustupiti bez naknade, te predlaže da opštini iznajmi prostor po cijeni od 700 KM mjesečno.  Ukoliko opština ne pristane na predloženu cijenu zaprijetili su opštini da će biti prinuđeni zaustaviti saobraćaj i korištenje prostora'' – navodi se u saopštenju i dodaje kako nije ispunjen ni jedan od uslova iz Pravilnika, niti je registrovana autobuska stanica  opština Kostajnica nije mogla da udovolji njihovom zahtjevu.

''Da ne bi došlo do ugrožavanja odvijanja autobuskog saobraćaja Opština je privremeno do konačnog rješenja premjestila autobusko stajalište na lokaciju u ulicu Mirze Delibašića kod FK „Partizan“o čemu je pismenim putem obavijestila prevoznike'' stoji u saopštenju.

''Opština Kostajnica ovakvo kršenje potpisanog ugovora od strane osoba koje nisu ispunile svoje obaveze smatra krajnje nekorektniim, te će biti prinuđena da pokrene postupak odgovornosti ugovarača, jer ovakvim postupcima nesavjesnih ugovarača došlo je do naraušavanja interesa građana kojima je autobusni prevoz svakodnevna potreba'' navodi se na kraju saopštenja opštinske službe za odnose s javnošću.