Odjeljenje za privredu, finansije i društvene djelatnosti opštinske uprave Kostajnica saopštilo je danas da su netačne informacije o dugovanju opštine.

 

„Povodom informacija o dugovanju opštine Kostajnica koje pojedinici u posljednje vrijeme plasiraju u javnosti i putem društvenih mreža, Odjeljenje za privredu, finansije i društvene djelatnosti opštinske uprave opštine Kostajnica obavještava javnost da su informacije koje se pojavljuju u javnosti netačne, te osuđuje ovakvo ponašanje pojedinaca“, navodi se u saopštenju i dodaje:

 

„Opština Kostajnica svake godine u skladu sa Zakonom o zaduživanju, dugu i garancijama Republike Srpske u Službenom glasniku Republike Srpske objavljuje izvještaj o stanju duga i garancija.“

 

Po izradi završnog računa opštine Kostajnica za 2019. godinu, opština će, u skladu sa Zakonom, objaviti izvještaj o stanju duga i garancija na dan 31.12.2019. godine u kome će biti vidljivo kolikа su dugovanja opštine Kostajnica po osnovu kredita, zaključuje se na kraju saopštenja.