Mreža Savjeta učenika prijedorske regije održala je sastanak za predstavnike škola ove regije, sa ciljem planiranja aktivnosti za naredni period. 

 

Ovo je drugi put da se srednjoškolci tokom ove školske godine okupljaju u Prijedoru s ciljem zbližavanja i komunikacije te zajedničkog rada na rješavanju problema s kojim se susreću u svojim školama.

Srednjoškolci su detaljno isplanirali aktivnosti za decembar, među kojima i Dan srednjoškolaca, aktivnost koja će biti realizovana u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Milica Resanović, predsjednica Mreže Savjeta učenika prijedorske regije rekla je da je veoma ponosna što planirane aktivnosti sa prvog seminara protiču u najboljem redu i po dogovorenom planu.

„Jedva čekamo realizaciju aktivnosti koje nam dolaze, da pokažemo koliki resurs su naši srednjoškolci” rekla je ona. 

 

Mladi lideri su imali priliku da se upoznaju sa važnostima  komunikacije i njenim značajem za jedan tim.

Osim što su radili na planiranju aktivnosti, ovi mladi ljudi su kroz radionice unapredili svoj timski rad, ali su radili i na ličnom razvoju, a izabrana je i druga potpredsjednica Mreže – Ivana Stojaković .

“Drago mi je što sam dio ovog tima i što sam svoj vikend proveo ovako produktivno. Pokazali smo da rad ne mora nužno biti i dosadan, jer smo se stvarno super zabavili na ovom seminaru“ rekao je Predrag Lukić, PR Mreže.

Savjeti učenika prijedoske regije su uspješno realizovali planirane aktivnosti za prethodne mjesece i spremni su za aktivnosti u narednom periodu, motivisani da stvaraju pozitivne promjene u svojoj regiji.