U Kostajnici je danas otvoren obnovljeni teniski teren u dvorištu Srednjoškolskog centra star desetak godina, rekla je Radiju Kostajnica direktor škole Jelena Jaćimović Janjetović.

„Revijalnim mečevima koje igraju naši gosti iz prijedorskog Teniskog kluba „Doktor Mladen Stojanović“ i naši učenici i sugrađani koji se amaterski bave tenisom, danas simbolično otvaramo adaptirani teniski teren“, rekla je Jaćimović Janjetović.

Prema njenim riječima, teren je obnovljen u okviru projekta „Tenisom do zdravlja i smijeha“ uz pomoć Fondacije 'Mozaik' i opštine Kostajnica, a projektni tim su činili učenici kostajničke srednje škole Ognjen Tomić i Nikolina Vujanović, dva lica iz lokalne zajednice i ona kao direktor škole.

Fondacija „Mozaik“ je finansirala projekat sa 1.500 KM, 750 KM je doprinos lokalne zajednice, a načelnik opštine Drago Bundalo je donirao 500 KM za troškove postavljanja aut linija.

Jaćimović Janjetović je rekla da će uprava škole održavati teren, jer je na proljeće u planu ponovno pokretanje teniskog kluba „Una“ koji je postojao u opštini Kostajnica, dodajući da na ovoj regiji postoje samo 4 terena sa šljakom kao podlogom.

Načelnik Bundalo rekao je da je opština uvijek spremna da podrži mlade i njihova nastojanja da unaprede i razvijaju lokalnu zajednicu.

„Naša djeca i omladina postižu zapažene rezultate u raznim sportskim disciplinama, karateu, košarci, fudbalu i ja se nadam da ćemo u skoroj budućnosti imati i zapažene teniske uspjehe. Svoje znanje i energiju ulažu i u projekte korisne za lokalnu zajednicu, a opština je tu da ih podrži“, rekao je Bundalo.