Javna predškolska ustanova Kluba za djecu „Kestenko“ obilježila je danas pet godina postojanja i rada.

Direktor Dragana Dejanović rekla je Radiju Kostajnica da je sve više zainteresovanih roditelja za usluge ove predškolske ustanove.

„Danas vrtić pohađa 50 djece u dvije mješovite vaspitne grupe od tri do šest godina što je značajno povećanje brojnosti u odnosu na 2013. godinu kada je ova ustanova počela sa radom sa nekih dvadesetak djece“, rekla je Dejanovićeva.

Ona je dodala da „Kestenko“ proslavlja peti rođendan uz poklon predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je donirao 15.000 KM za izgradnju nove ograde oko dvorišta vrtića.

„Radovi su već u toku i, osim što ćemo imati ljepše dvorište, biće i mnogo bezbjednije za svu djecu koja borave u našoj predškolskoj ustanovi“, kaže Dejanovićeva.

Obilježavanju godišnjice sa prigodnim rođendanskim poklonima prisustvovali su načelnik opštine i predsjednik skupštine opštine Kostajnica Drago Bundalo i Nikola Janjetović.

„Već dugo godina se bavim politikom i vodim ovu lokalnu zajednicu što znači da sam uradio niz projekata, ali jedan od meni najdražih je vrtić. Neki su sumnjali, ali mi smo pokrenuli rad vrtića i on već pet godina radi i to veoma uspješno“, kazao je Bundalo.