Boračka organizacija opštine Kostajnica obilježila je danas Dan boraca opštine, 7. juli. Vijence na spomen obilježje borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu položila je delegacija opštinske boračke organizacije i načelnik opštine Drago Bundalo.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Kostajnica Miroslav Marinković izjavio je Radiju Kostajnica da je u proteklom ratu učestvovalo oko 900 boraca iz Kostajnice koji su prošli gotovo sva ratišta, od sarajevskog, dobojskog, srbobranskog, grahovskog do Suve Međe.

„Kostajnički 5. bataljon je bio u sastavu Novogradske brigade koji je nedavno odlikovao predsjednik Republike Srpske i bio je jedan od najboljih bataljona u ovoj brigadi. Možemo se pohvaliti i da smo jedina zapadnokrajiška opština gdje neprijatelj iz Hrvatske nije prešao granicu Srpske“, kazao je Marinković.

On je dodao da načelnik opštine Drago Bundalo i boračka organizacija čine koliko mogu da bi se poboljšao status boraca.

„Uopšteno, borci u Republici Srpskoj nisu zadovoljni svojim statusom, u Kostajnici ne mogu reći ni da su zadovoljni ni da su nezadovoljni. Načelnik i boračka organizacija rade na tome koliko mogu u okviru svojih mogućnosti da obezbijede to što mogu obezbijediti“, rekao je Marinković.

Za stvaranje Republike Srpske živote su dala 43 borca iz Kostajnice, a ranjeno ih je 124.