Malu školu ribolova koju je organizovalo Sportsko ribolovno udruženje „Mrena“ Kostajnica danas je uspješno završilo 14 polaznika, rekao je Radiju Kostajnica član udruženja Slobodan Zec.

On je naveo da je ovo treća po redu škola koju orzganizuje SRU „Mrena“ i da su svi polaznici dobili uvjerenja o završenoj školi i članske karte za tekuću godinu.

„Mali ribolovci su prošli teoretsku i praktičnu nastavu tokom koje su naučili da zaštite i čuvaju prirodu, a posebno rijeku Unu, jer to nam je svima prioritetan zadatak. Djeca su naučila i osnove sportskog ribolova koje čine zaštita ribljeg fonda, rukovanje ribljim priborom i tehnike ulova ribe. Polaznici su, uz pomoć dr Ljubiše Lukića, prošli i obuku o osnovnim pravilima ponašanja i pružanja prve pomoći na vodi“, rekao je Zec.

On je dodao da su stečeno znanje mladi ribolovci danas primjenili kroz takmičenje u pecanju zekica po sistemu 'Ulovi i pusti' u kome je prvo mjesto osvojio Nemanja Zec, drugi je bio Rastko Adamović, dok je treće mjesto pripalo Nikši Milašinu.

Zec je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je školu završila i jedna djevojčica koju je udruženje nagradilo štapom za pecanje, dok je najmlađi polaznik Nikola Šteković nagrađen Priručnikom male škole ribolova.

On je zahvalio Trgovačkoj radnji „Jelisavac“ koja je mališanima poklonila po ribarski štap zvani „peca“ i Dejanu Gligiću i Dejanu Marinu iz Kostajnice, te Samiru Čauševiću iz Kozarske Dubice koji su pomogli realizaciju aktivnosti sa djecom.

Polaznicima Male škole ribolova Zec je poželio puno zdravlja i dobrog ulova, te poručio da stečeno znanje prenesu drugarima i pozdravio ih ribarskim pozdravom „Bistro!“.