Izložbom slika i koncertom umjetničke muzike u petak počinje obilježavanje Silaska Svetog Duha na apostole, krsne slave opštine Kostajnica i Hrama Svete Trojice.

 

Prema riječima Svetlane Đurđević, direktora Narodne biblioteke „Nevenka Stanisavljević“ u skupštinskoj sali u Kostajnici biće izložene slike Oste Ercega iz Kostajnice i Sanje Kuleš iz Siska.

„Erceg je umjetnik koji već četrdeset godina slika jagodicama prstiju čime se stapa sa svojim djelom ne samo na duhovnom, nego i na fizičkom planu. Svojim djelima izražava ljubav prema rodnim Rakanima i oslikava ratna i poratna sjećanja. Naša gošća iz Siska Sanja Kuleš slikanjem se bavi od malih nogu, kao tehniku najčešće koristi ulje na platnu, akril i kombinovane tehnike, a motivi su joj pejzaži, portreti i apstrakcija“, rekla je Đurđevićeva Radiju Kostajnica.

Otvorenje izložbe slika je u 19.30 časova.

Od 20.00 časova na programu je koncert umjetničke muzike „Muzika na žice“ u kome učestvuju Ivona Šari, sopran, Nada Šarković, violina, Jelena Lukić, gitara i Nikola Jović, gitara.

„Ovo je koncert mladih umjetnika iz Banja Luke osmišllen kao putovanje kroz žanrove umjetničke muzike, sa posebnim osvrtom na latino muziku. Umjetnici kao sredstvo stvaranja muzike koriste isključivo "žice". Koncert ima didaktički pristup prema publici, jer nas kroz njegov program vodi moderator Dušan Urošević,” kazala je Đurđevićeva.

Koncert obuhvata djela umjetnika kao što su Duarte, Vilja-Lobos, Granados, Guestrin...