Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo potpisao je danas u Sarajevu sa predstavnicima UNDP-a i Ambasade Švajcarske Sporazum o realizaciji infrastrukturnih projekata i podsticaja za samozapošljavanje u okviru MEG projekta u 2018 godini, rekao je Radiju Kostajnica portparol opštine Aleksandar Pašić.

 

On je rekao da je u okviru projekta opštinskog ekološkog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji finansira Vlada Švajcarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Sarajevu održana ceremonija potpisivanja Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava za partnerske jedinice lokalne samouprave.

„Zahvaljujući dobrim rezultatima koje je ostvarila u proteklih godinu dana, opština Kostajnica je dobila grant sredstva kojima će biti izvršena rekonstrukcija vodovoda u ulicama Ranka Šipke, 2. maja, Petra Pecije i Ustaničkoj ulici, te izgrađena kanalizacija u dijelu ulice Ranka Šipke“, precizirao je Pašić i dodao da vrijednost ovih radova iznosi 400.000 KM.

Opština će dobiti i grant sredstva za podsticaje za samozapošljavanje, a za ovu namjenu će ove godine biti utrošeno 80.000 KM.