У оквиру „Пројекта развоја руралног пословања'' у Костајници се гради водовод Тавија-Горња Слабиња, дужине 3 014 метара .

Радове је  данас  обишао начелник општине Драго Бундало који каже да ће изградњом новог водовода бити обезбијеђено квалитетно снабдијевање водом становника који живе у овом подручју.

„Овај пројекат обухвата изградњу потисног цјевовода дужине 3 014 метара, резервоара са хидро станицом запремине 25 кубних метара и резервоара запремине 100 кубних метара чиме ћемо знатно побољшати услове живота грађана'', рекао је Бундало Радију Костајница.

Према његовим ријечима, пројекат реализује Јединица за координацију пољопривредних пројеката при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, а финансиран је средствима Међународног фонда за развој пољопривреде – ИФАД и општине Костајница.

„Вриједност радова на изградњи водовода је 227 270 КМ, при чему општина Костајница издваја 37 257 КМ“, прецизирао је Бундало.

Он је рекао да је у оквиру овог пројекта саниран и дио локалног пута Л01 Тавија-Маринковићи и додао да је вриједност ових радова 41 515 КМ.

„Ово је прва фаза, а у току ове године очекује се и друга фаза реализације „Пројекта развоја руралног пословања“ чија је укупна вриједност 277 919 КМ“ закључио је Бундало.